Rengjøringsartikler

Renhold er noe alle må gjøre fra tid til annen, enten de liker det eller ikke. Rengjøringsartikler er også en av de produkttypene de reklameres mest for. Produsentene av rengjøringsmidler var tidlig ute med å ta i bruk TV-reklame, og denne reklamen rettet seg mot hjemmeværende kvinner. Derfor ble dramaserier som kvinnene så på ofte kalt såpeoperaer. Ikke fordi handlingen var en såpe, men fordi det var så mye såpereklame i reklamepausene.

RengjøringsartiklerEt voksende marked

Også i dag er rengjøringsartikler et voksende marked, og det blir stadig lansert nye produkter. Rengjøringsmiddel finnes i flytende form og som spray, og en av trendene i dag, er at hvert formål får sitt eget rengjøringsmiddel. Det finnes sprayflasker for badet, kjøkkenet, vinduene, ovnen, gulvet og så videre. Spesialtilpasningen gjøres selvsagt for å selge mest mulig. Den gir folk inntrykk av at man trenger en egen spray til ethvert formål. Slik er det ikke, for det finnes gode universalmidler som egner seg til mange formål.

Klutene stormer markedet

Kluter er også i vinden som aldri før. I dag kan man kjøpe rengjøringskluter til ørten formål, fra personlig hygiene til vinduskluter og baderomskluter. Klutene er veldig praktiske når man har det travelt, og det er greit å bruke rengjøringskluter av og til. Rengjøringskluter egner seg fint til bleieskift, sminkefjerning og håndvask når man ikke har såpe tilgjengelig, men på kjøkkenet bør man heller investere i et par mikrofiberkluter. Det sparer penger på sikt, og mikrofiberkluter kan brukes med bare vann. Da unngår man unødig bruk av rengjøringsmidler.

Et skikkelig «moppetshow»

Moppen har også kommet for fullt til Norge, og denne har erstattet det klassiske vaskeskaftet i mange hjem. Det er et par fordeler med moppen, men det er også noen ulemper. En våtmopp er ikke nødvendigvis renere enn kluten på et vaskeskaft, for man dypper jo moppen i det samme vannet gang på gang. Fuktede engangsmopper kan være et fint alternativ, men det er samtidig et dyrere alternativ, spesielt dersom man vasker ofte. Men en stor fordel med moppen er at den kan brukes tørr. Tørrmopping er veldig effektivt til å fjerne støv og rusk, og på dette området kan moppen utkonkurrere kost og vaskeskaft. Den kan til og med ta opp konkurransen med støvsugeren.

Mindre er mer

Innenfor vasking og renhold, er faktisk mindre mer. For man trenger ikke å investere i drøssevis av utstyr og midler for å vaske. Mikrofiberkluter er det nyeste innen rengjøring, og er et godt alternativ til det meste.

Comments are closed.